Amanida de ceps, tonyina i tomàquet rosa
Ingredients:Per a 4 persones 8 ceps mitjans, frescos i tendres 4 tomàquets roses [de Montserrat] 600g de tonyina fresca [un dau ] 4 fulles dalfabrega oli d'oliva sal i pebre |
![]() |
Preparació:
1- Treure la pell i les espines de la tonyina. Talleu-la a rodanxes, salpebreu-les i fregiu-les en una paella a foc lent. Quan la tonyina estigui cuita al punt,deseu-la refredar.
2- LLeveu l'esponja de sota el barret dels ceps i netegeu-los. Talleu-los a làmines fines, en sentit vertical, i poseu-los a macerar en oli durant mitja hora. Escorreu-los i reserveu-los. Escalfeu lleugerament aquest oli amb les fulles d'alfàbrega.
3-Renteu els tomàquets i talleu-los a rodanxes o per la meitat. Preneu una plata gran i poseu-hi el tomàquet. Esqueixeu la tonyina i escampeu-la per sobre. Col-loqueu els ceps al damunt. Amaniu-ho amb sal, un cop de molinet de pebre i l'oli d'alfàbrega.
Notes:
Temps de preparació: 30 minuts.
Dificultat: Molt fàcil.
Porcions: 4 porcions.
Vegetariana: No.
