• Alvocat

  • Cargols

  • Anou i cireres

  • Mango

  • Llenega i rossinyol

  • Papaya

  • Tòfones

  • Síndria

Amanida de ceps, tonyina i tomàquet rosa

Ingredients:

Per a 4 persones

8 ceps mitjans, frescos i tendres

4 tomàquets roses [de Montserrat]

600g de tonyina fresca [un dau ]

4 fulles dalfabrega

oli d'oliva

sal i pebre

Amanida de ceps, tonyina i tomàquet rosa 

Preparació:

1- Treure la pell i les espines de la tonyina. Talleu-la a rodanxes, salpebreu-les i fregiu-les en una paella a foc lent. Quan la tonyina estigui cuita al punt,deseu-la refredar.

2- LLeveu l'esponja de sota el barret dels ceps i netegeu-los. Talleu-los a làmines fines, en sentit vertical, i poseu-los a macerar en oli durant mitja hora. Escorreu-los i reserveu-los. Escalfeu lleugerament aquest oli amb les fulles d'alfàbrega.

3-Renteu els tomàquets i talleu-los a rodanxes o per la meitat. Preneu una plata gran i poseu-hi el tomàquet. Esqueixeu la tonyina i escampeu-la per sobre. Col-loqueu els ceps al damunt. Amaniu-ho amb sal, un cop de molinet de pebre i l'oli d'alfàbrega.

Notes:

Temps de preparació: 30 minuts.

Dificultat: Molt fàcil.

Porcions: 4 porcions.

Vegetariana: No.

dt., 10 de juny 2025 - © Fruits de Bosc P. Carol S.L.