Cargols amb conill
Ingredients:2 kg de cargols (pot ser de la varietat que es vulgui, però nosaltres recomanem vinyal. També es poden barrejar) 1 conill 1 ceba grossa 2 dents d'all Ametlles torrades 5 tomàquets madurs 1 branca de canyella Sal Pebre Conyac Farigola Bitxo |
![]() |
Preparació:
Posem a rostir el conill amb una branca de canyella i un bon raig de conyac.
Rentem els cargols molt bé. Millor amb aigua sola, ja que si es fa amb aigua amb sal el tall queda dur.
Posarem al foc una cassola amb aigua freda i poc foc. Posarem els cargols, i quan comencen a treure les banyes pugem el foc.
Afegim sal, farigola i bitxo, i si es vol llorer. Es deixa coure 45 minuts.
SALSA
Tallem la ceba molt petita i dos grans d'all. Ratllem 5 tomàquets madurs.
Posem una cassola al foc amb la ceba, i quan estigui daurada afegim els alls i els tomàquets, i ho deixem coure a foc lent fins que s'evapori l'aigua del tomàquet.
Fem una picada en un morter amb ametlles torrades i fetge de conill i ho piquem molt fi.
Finalment, barregem els cargols, el conill, la salsa i la picada. Si queda molt espès afegim una mica d'aigua de coure els cargols. Ho deixem fent xup-xup a foc lent durant uns 10 minuts.
Notes:
Temps de preparació: 1 hora.
Dificultat: Normal.
Porcions: 4 porcions.
Vegetariana: No.
